“Norges beste golfbane” – Rolex Golf Guide – Golf Digest

Informasjon om turneringen


Resultatliste

24 år gamle Clément Sordet fra Frankrike «kronet» til vinner av Viking Challenge 2017

Congratulation ! 👍

Sordet vinner med rundene 70-66-67 (-13) – fem slag bedre enn «sølvvinnerne» Jack Doherty (Sco), Daan Huizing (Ned) og Charlie Ford (Engl) – alle på -8. Sordet tar med seg 32.000 euro i sin tredje Challenge-seier så langt i karrieren.

 

Foto: Simon B. Jensen

Diverse VC-nyheter blir lagt ut på MGs frontpage web, og på Facebook.

 


tee time 

(Søndag 20.aug)

Up date og info fra CT Facebook og  CTs website


Miklagards «vikings in battle»

Christian med  74-76 (+6) og Markus med 75-78 (+9) klarte dessverre ikke cuten.


Foto: Simon B. Jensen
Foto: Simon B. Jensen

Bilder fra Viking Challenge

Facebook Miklagard

 


Div. informasjon

 

Parkering på vanlig parkeringsplass og bak rangen til høyre.

  • Parkering og inngang kr 75,- inkl 1 fl. Olden (gratis torsdag og fredag)
  • Pro Am mandag, trening tirsdag, pro am onsdag, turneringsdager er torsdag til søndag.
  • Spill starter 07.30 alle dager hvis det ikke blir forsinkelse på grunn av værforhold
  • Banen spilles ca 6800 meter og greenene målte 12.1 på stimpmeteret søndag
  • 19 nordmenn stiller til start
  • 32.000 euro til vinneren

For mer info kontakt tore@miklagardgolf.no


Omtale RB uke 33

Omtale i Romerikes Blad 11.august

 


 

Da er alt klart og vi kan bekrefte at det blir Viking Challenge på Miklagard 14. – 20.august! Her er pressemelding fra NGF.

Viking Challenge på Miklagard i august: – Dette skal bli hoveduka i norsk golf!

Alle formaliteter er endelig i boks; det er duket for Viking Challenge-på Miklagard fra 14. til 20. august. Miklagard lover en golf-happening utenom det vanlige – og turneringen blir en «challenge» i ordets rette forstand.
Christian Døvle
Publisert 13.03.2017, kl. 10:11

* Vil tiltrekke både golfere og ikke-golfere
* Jakter hovedsponsor
* Oppretter juniorfond
* Drømmer allerede om europatour-turnering

Klubben var på signeringsmøte med European Tour på Wentworth utenfor London i slutten av februar. Der signerte de en fireårsavtale som sikrer Challenge Tour-turnering på Miklagard de fire neste årene – og med en opsjon på forlengelse i ytterligere fire år. 2017-utgaven av turneringen vil ha et budsjett på mellom fire og fem millioner kroner – cirka det dobbelte av hva budsjettet var sist gang det var en Challenge Tour-turnering på Miklagard i 2014. Og budsjettet er ventet å øke frem mot år 2020.

– Dette skal bli en stor happening i Golf-Norge over de neste fire årene, og arrangementet skal å øke i omfang for hvert år, sier Tore Waagø, daglig leder i Miklagard GK til Norsk Golf.

– Det er unikt at en klubb står som arrangør av en slik turnering, og European Tour har vært veldig positive til arbeidet vi har gjort. De var glade for å få Challenge Tour tilbake til Norge. Turneringen skal bli mer enn bare fire dagers golfspill. Vi ønsker at dette skal bli hoveduka i norsk golf i årene framover, fortsetter Waagø.
Turneringen har fått navnet «Viking Challenge». Det er ingen tilfeldighet.

– Miklagard er jo på vikinggrunn, og vi har til og med en vikinggrav på banen. Vi vet at det har vært vikingbosetting her, og det er et viktig tema i Ullensaker kommune. Vi har latt oss inspirere litt av «Vikings» og «Game of Thrones» og bruker vikingtemaet for alt det er verdt. Premien til vinneren blir et gigantisk vikingsverd, sier Arild Andre Karlsen, Miklagard-medlem og daglig leder i Next Hole Consulting, en av hovedsponsorene til turneringen.

(Artikkelen fortsetter under promo-videoen til Viking Challenge 2017)

Flere sponsorer på plass – jakter hovedsponsor

Med på laget har Miklagard så langt også fått Thon Hotels, Felleskjøpet, Bama, Titleist/FootJoy og Hansa. I tillegg har Norges Golfforbund lovet å spytte inn 700 000 kroner i året de fire neste årene, mens Ullensaker kommune nylig besluttet å bidra med 50 000 kroner.

Waagø sier at Miklagard har fått en god start i jakten på sponsorer, men sier de fortsatt jobber med å få på plass de aller største sponsorene.
– Viking Challenge blir et attraktivt arrangement for våre sponsorer, så dette skal vi få til. Vi har et budsjett som gjør at vi har rom til å finne på en del morsomme ting. Planen er å bygge opp dette stein for stein. Det hadde ikke vært mulig å få sponsorer med på laget nå hvis det bare hadde vært snakk om ett år. Jeg forstår at NGF flyttet Norwegian Challenge rundt omkring i Norge da de stod som arrangør, men det er krevende å finne sponsorer som ønsker å være med ett år gangen. Nå har vi muligheten til å bygge opp et konsept sammen og utvikle det over flere år, forklarer Waagø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Waago.jpg

Tore Waagø, her under Norwegian Challenge i 2014, har ambisjoner om å gjøre Viking Challenge til «hoveduka i norsk golf». (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Turneringen sammenfaller også med Jessheimdagene. Da er det konserter og masse liv og røre i området. Miklagard jobber sammen med et eventbyrå og ser på muligheten av å kanskje ha en konsert eller lignende på Miklagard under turneringsuken. Både golfere og ikke-golfere skal ha glede av å komme til Miklagard under Viking Challenge.

Knalltøff utfordring

Miklagard ønsker at turneringen ikke bare skal skille seg ut fra hva man har sett av golfturneringer i Norge tidligere, men også at den skal skille seg ut på Challenge Tour-kalenderen. Klubben skal sette opp banen til å bli en real «vikingtest» når turneringen braker løs.

– Banen skal settes opp ekstra tøft. Dette skal bli en av prestisjeturneringene på Challenge Tour. Hvis du vinner Viking Challenge, skal det være litt ekstra gjevt. Spillerne har selv uttrykt et ønske om at de ønsker flere virkelig tøffe turneringer, og hos oss skal de få det, sier Arild Karlsen.

Golfbanen på Miklagard er et stort anlegg på nesten 1100 mål. Vi har derfor plass til telt og har muligheten til «hospitality», som ikke har vært gjort tidligere i Norge. Vi håper selvfølgelig også på tilskuere som kan bidra til god stemning. Vi vil forsøke å lage egne steder på banen der vi vil samle både publikum og sponsorer sammen med andre tilbud som blant annet noen av samarbeidspartnerne jobber med.
Allerede i slutten av april kommer representanter fra European Tour til Miklagard for å starte planleggingen av de fire turneringsdagene sammen med banemannskapet og organisasjonskomiteen.

– Utfordringen for vår banesjef Stefan (Bo Schön journ. anm) blir å lage en bane som er «vanlig» for medlemmene i ukene før, men som er tøff for spillerne når turneringen starter, og så er tilbake til vanlig igjen når turneringen er over. Vi er imidlertid sikre på at vårt fantastiske banemannskap skal greie det. Fremover skal vi også sette oss sammen med NGF for å se på hvilke norske spillere som er aktuelle å ha med, sier Waagø som understreker at alle parter er enig om at nivået på spillerne må være retningsgivende for hvem som blir tatt ut til turneringen.

Overskudd går tilbake til juniorene

I forbindelse med Viking Challenge skal Miklagard Golfklubb nå opprette et eget juniorfond. Hensikten er å overføre store deler av et eventuelt overskudd fra arrangementet tilbake til klubbens juniorsatsing.

– Vi ønsker å bygge opp en av Norges beste junioravdelinger, og vi er allerede godt i gang med arbeidet. Med tanke på hvor godt vi ligger an på sponsorsiden nå, ser det ut til at vi skal begynne å tjene penger på Viking Challenge allerede i 2018. Da skal en vesentlig del av overskuddet gå til juniorfondet. Juniorfondet kan bidra til å ta vare på de beste juniorene når de blir seniorer og skal stå på egne bein som profesjonelle. Med riktig backing kan vi forhåpentligvis hjelpe dem ut i den tøffe golf-verdenen der ute, sier Waagø og Karlsen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LARVIK 20160521: Bilder fra Titleist Tour p Larvik Golfklubb 21. mai 2016. Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf

Den lovende junioren Markus Braadlie ble i fjor medlem på Miklagard. Klubben skal bruke Viking Challenge til å bygge opp et juniorfond for klubbens satsende juniorer. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Drømmen deres på lang sikt er å få den første europatour-turneringen for herrer på norsk jord.

– Miklagard er en mesterskapsbane, og vi gjør dette for klubbens medlemmer og ansatte. Men først og fremst ønsket vi å få til Viking Challenge for å bidra til utviklingen av norsk golfsport. Espen Kofstad er alt for ensom på europatouren, og med så mange lovende juniorer og amatører som vi har i Norge i dag, mener vi det er viktig at Challenge Tour kommer tilbake til Norge. Vi gleder oss til Viking Challenge fra 14. til 20. august!

(Les artikkelen på Norsk Golf her)